Голова Об’єднання «Чернігівська обласна колегія адвокатів»

Геннадій Авраменко народився 11 вересня 1949 року в селі Павлівка, що на Чернігівщині. У 1975 р. закінчив Харківській юридичний інститут за спеціальністю «правознавство» і почав займатися адвокатською діяльністю.

З 1978 року працював заступником, першим заступником начальника управління юстиції Чернігівського облвиконкому, з 1991 р. заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації. З 1993 по 2002 рік очолював виконавчі органи ряду господарських товариств.

З 2002 року знову почав займатися адвокатською діяльністю. Обирався делегатом та приймав участь у роботі IV (2006), V (2009), установчого (2012) та позачергового (2013) з'їздів адвокатів України.

У липні 2007 року був обраний головою кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури в Чернігівській області, а в листопаді того ж року - головою одного з найбільших адвокатських об’єднань в України «Чернігівська обласна колегія адвокатів», яке очолює і по даний час.

З 2008 року бере безпосередню участь у роботі Вищої кваліфікаційної комісії адво-катури при Кабінеті міністрів України по доробці законопроекту «Про адвокатуру».

В січні 2011 р. обраний членом Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури при Кабінеті Міністрів України.

Після прийняття в липні 2012 року Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», згідно з яким були створені нові органи адвокатського самоврядування, у вересні 2012 року обраний установчою конференцією адвокатів регіону головою Ради адвокатів Чернігівської області.

Представниками більшості Рад адвокатів регіонів був обраний головою комітету по організації проведення позачергового з’їзду адвокатів України та був обраний головуючим на цьому з’їзді. (2013).

Рішенням КДКА Закарпатської області від 26 липня 2013 року право на заняття адвокатською діяльністю Авраменка Г. М. було припинено за те, що він подав на державну реєстрацію Положення про Раду адвокатів Чернігівської області, затверджене Радою адвокатів України 18 листопада 2012 року без участі Ізовітової Л. П., обрання якої головою Національної асоціації адвокатів України позачерговим з’їздом адвокатів (2013) було визнане нелегітимним та скасоване.

Рішенням Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури від 12.12. 2014 року Рішення КДКА Закарпатської області від 26 липня 2013 року було скасоване за відсутністю в діях адвоката Авраменка Г.М. ознак дисциплінарного проступку.

Він досвідчений адвокат із 35-річним досвідом роботи у юриспруденції.

Нагороджений великою кількістю міжнародних і громадських нагород. Лауреат всеукраїнського рейтингу професійних досягнень «Лідер України», володар професійних нагород «Видатний юрист України» і «Метр адвокатури», нагороджений почесним знаком та почесною грамотою Вищої ради юстиції, грамотами Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя та Всесвітньої асоціації юристів, дипломом Спілки адвокатів України за перемогу у конкурсі «За міжнародний захист прав людини».

Почесний професор Віденського міжнародного Університету. За вагомий внесок у розвиток європейської інтеграції визнаний кавалером однієї з самих високих міжнародних нагород Європейської Бізнес Асамблеї та нагороджений орденом «Об'єднана Європа».

Очолюване ним адвокатське об'єднання було створене на базі Чернігівської обласної колегії адвокатів.

Адвокатами об’єднання успішно проведено десятки тисяч справ як у національних судах різних інстанцій, так і в Європейському суді з прав людини у Страсбурзі. Зокрема, особисто Геннадієм Авраменком із 798 заяв громадян України, розглянутих у Європейському суді у 2004-2008 роках із винесенням рішення на їх користь, блискуче виграна 201 заява.

Кількома рішеннями у справах, в яких Геннадій Авраменко особисто представляв інтереси громадян України, Європейський Суд у Страсбурзі відхилив концепцію Уряду України, закріплену законодавчо в Цивільному Кодексі України 2003 року про цивільно-правову відповідальність держави по зобов’язаннях створених нею юридичних осіб і погодився з аргументами Геннадія Авраменка про невідповідність такої концепції стандартам Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Також у активі фахівців Чернігівської обласної колегії адвокатів - правове супроводження участі відповідних партій майже в усіх виборчих кампа¬ніях щодо виборів Президента України та депутатів Верховної Ради України.

Очолюване Геннадієм Авраменком адвокатське об’єднання за високу якість юридичних послуг нагороджене знаком відповідності за міжнародною програмою «Національна конкурентоспроможність», за визначні заслуги перед суспільством у професійній та громадській діяльності – дипломом лауреата почесної нагороди «Зірка пошани ІІІ ступеня», дипломом переможця професійного конкурсу Спілки адвокатів України в номінації «Краще адвокатське об’єднання року».