Головна НОВИНИ Про касаційний суд у господарських справах

Про касаційний суд у господарських справах

 До уваги адвокатів!

Про касаційний суд у господарських справах

15 грудня 2017 року Вищий господарський суд України припиняє свою діяльність та ліквідується у встановленому законом порядку. Натомість починає роботу Верховний Суд. Відповідне рішення про визначення початку роботи Верховного Суду 30 листопада 2017 року прийняв Пленум Верховного Суду (http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/va002700-17).

Звертаємо увагу громадян, що касаційні скарги та інші документи, подані до ВГСУ та не розглянуті судом на момент припинення його діяльності, підлягають передачі до Верховного Суду та розгляду в порядку, встановленому відповідним процесуальним законодавством.

Не розглянуті ВГСУ скарги та інші документи будуть передані до Верховного Суду протягом 30 днів (пункт 7 Перехідних положень вказаного Закону).

Разом з тим звертаємо увагу, що з 15 грудня 2017 року набирає чинності Закон України від 03 жовтня 2017 року №2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».

Заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, подані до ВГСУ, Верховного Суду України та не розглянуті до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються відповідно до Касаційного господарського суду, Великої Палати Верховного Суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Просимо бути уважними та правильно вказувати найменування суду, до якого надсилаються документи. Так, з 15 грудня 2017 року касаційні скарги, заяви, клопотання у порядку господарського судочинства варто направляти до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду на адресу: вул. Олександра Копиленка, 6, м. Київ.

Веб-сайт Верховного Суду функціонуватиме на веб-порталі «Судова влада України». Телефон для довідок: 0-800-501-492.

Сторінка Верховного Суду у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/supremecourt.ua/

Сторінка Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду у соціальній мережі Facebook:https://www.facebook.com/vgsu.arbitr.gov.ua/

 

 http://arbitr.gov.ua/news/3534/