Головна НОВИНИ Судом визнано, що перереєстрація Адвокатського об’єднання «Чернігівська обласна колегія адвокатів» в Об’єднання адвокатів здійснено відповідно до вимог закону.

Судом визнано, що перереєстрація Адвокатського об’єднання «Чернігівська обласна колегія адвокатів» в Об’єднання адвокатів здійснено відповідно до вимог закону.

 Судом визнано, що перереєстрація Адвокатського об’єднання «Чернігівська обласна колегія адвокатів» в Об’єднання адвокатів здійснено відповідно до вимог закону.

 

Колишній член Адвокатського об’єднання (відрахований із складу об’єднання рішенням Президії АО «ЧОКА» від 06.02.2015 року) адвокат Пономаренко А.С. звернувся до Чернігівського окружного адміністративного суду з вимогами до державного реєстратора реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції визнати протиправними дії щодо державної реєстрації внесення змін до статуту Адвокатського об’єднання «Чернігівська обласна колегія адвокатів» в частині перейменування Адвокатського об’єднання в Об’єднання адвокатів "Чернігівська обласна колегія адвокатів", ідентифікаційний код 02894740, місце знаходження вул. Горького, буд № 1 місто Чернігів, поштовий індекс 14000, проведену 02.12.2014 року та зобов’язати державного реєстратора реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції внести запис про скасування державної реєстрації вказаних змін.

 

Свої вимоги він зокрема обґрунтовував тим, що начебто за даними Єдиного державного реєстру, Ради адвокатів Чернігівської області та іншими даними, на його думку, членами колегії є 400 адвокатів, а не 49 адвокатів, включених до реєстру членів колегії рішеннями Президії Адвокатського об’єднання, і які на своїх зборах прийняли рішення про перейменування Адвокатського об’єднання та обрання голови об’єднання і складу його Президії.

 

Постановою Чернігівського окружного адміністративного суду від 05.10.2015 року в позові Пономаренку А.С. відмовлено в повному обсязі.

 

Президія об’єднання

«Чернігівська обласна колегія адвокатів»