Головна НОВИНИ УВАГА! У Вищому адміністративному суді працює «Електронний суд»

УВАГА! У Вищому адміністративному суді працює «Електронний суд»

 З 20 січня 2015 року у Вищому адміністративному суд України запроваджено надсилання процесуальних документів електронною поштою учасникам судового процесу.

 

Відтепер, відповідно до Тимчасового регламенту обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, затвердженого наказом ВАСУ від 20.01.2015 №3, кожен учасник судового процесу має можливість отримувати копії тексту судових рішень, повісток-викликів та повісток-повідомлень в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

 

Для отримання копії тексту судових рішень, повісток-викликів та повісток-повідомлень в електронному вигляді необхідно:

 

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній за посиланням: http://mail.gov.ua.

 

2. Подати до суду заявку про отримання копії тексту судових рішень, повісток-викликів та повісток-повідомлень в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати з офіційного веб-сайта Вищого адміністративного суду України – http://www.vasu.gov.ua/pr/info/zayavka-esud/.

 

Заявка засвідчується особистим підписом та подається до канцелярії суду або надсилається поштою (за адресою: вул. Московська, 8, корпус, 5, м. Київ, 01029). Копії тексту процесуальних документів, виданих після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

 

Наказ ВАСУ від 20.01.2015 №3 «Про реалізацію проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу».

 

Тимчасовий регламент обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, затверджений наказом ВАСУ від 20.01.2015 №3.