Головна НОВИНИ Адвокатам області та іншим відвідувачам сайту про останні події в адвокатурі України 28 лютого 2014 року

Адвокатам області та іншим відвідувачам сайту про останні події в адвокатурі України 28 лютого 2014 року

На вимогу різних груп адвокатів України 28 лютого 2014 року в «Президент Отеле» у м. Києві о 10 годині почалося засідання Ради адвокатів України. Перед початком засідання адвокати В. Висоцький - голова  ВККА V-VI скликання, Г. Авраменко - голова Адвокатського об’єднання «Чернігівська обласна колегія адвокатів», В. Смалій – адвокат «Дорожнього контролю» нагадали голові Ради адвокатів України Ізовітовій Л.П. про звернення адвокатів щодо недовіри голові НААУ Ізовітовій Л.П., її заступнику Гвоздію В.А., голові ВКДКА Загарії В.М. (25.02.2014 року він вже написав заяву про складення повноважень) та про необхідність проведення позачергового з’їзду адвокатів України і попросили включити ці питання до порядку денного. За інформаціями членів Ради адвокатів України жодному члену Ради порядок денний розданий не був.

В залі знаходилося біля 200 адвокатів, які підтримували ці звернення, в тому числі делегація адвокатів Чернігівської області.

На засіданні Ради були також присутні голова Ради адвокатів Чернігівської області Купрієнко О.В., голова КДКА Чернігівської області Максімова Ж.В. та заступник голови Ради адвокатів Чернігівської області Тасун В.К., які не підтримували звернення адвокатів України та делегації від адвокатів Чернігівської області про недовіру керівництву НААУ та про проведення позачергового з’їзду.

Ізовітова Л.П. заявила присутнім, що порядок денний затверджує вона одноособово, а не члени Ради, що присутні адвокати заважають проведенню засідання і намагалася почати засідання Ради по накатаній доріжці з інформації яких здобутків набула Рада за останні місяці.

Це викликало обурення присутніх адвокатів, які стали вимагати припинити «голослівне базікання» і почали звинувачувати Ізовітову Л.П. в порушенні демократичних засад діяльності органів адвокатського самоврядування, в наявності ознаків корупції при суміщенні іі посади секретаря секції у ВРЮ та голови НААУ, нелегітимності її обрання на установчому з’їзді 17 листопада 2012 року.

Адвокат В. Смалій в знак протесту подарував Ізовітовій Л.П. камінець з бруківки з вул. Грушевського. Ізовітова це розцінила як тиск на неї і членів Ради.

Перепалка між адвокатами, які вимагали щоб питання порядку денного були розглянуті членами Ради, заявивши що вони поважатимуть будь-яке рішення чи «за» чи «проти» членів Ради, продовжувалась біля 2 годин, на протязі яких Ізовітова відмовлялася на неодноразові вимоги адвокатів поставити на голосування членів Ради ці питання.

Під час цієї перепалки Голови Рад адвокатів Донецької - Башенко О.В., Закарпатської – Фазекош О.А., Чернігівської – Купрієнко О.В. областей та голова Київської КДКА Ковбасинська Г.В. намагалися захистити Ізовітову від висунутих адвокатами звинувачень і переконати членів Ради не приймати рішення про проведення позачергового з’їзду адвокатів України.

Однак їх виступи періодично супроводжувалися скануванням обурень: «банду геть»,  «підстилкам Портнова та Януковича ганьба».

Помірковані представники присутніх адвокатів закликали колег надати можливість Раді адвокатів обговорити звернення адвокатів про недовіру керівництву НААУ і проведення позачергового з’їзду адвокатів в умовах, в яких вони вважають що тиск на прийняття ними рішень відсутній, і на їх пропозицію всі присутні на засіданні Ради,  крім представників ЗМІ, покинули залу засідань.

Однак і в цих умовах Ізовітова намагалася півгодини розказувати про свою біографію і яка вона була хороша при всіх Президентах України.

І тут, вкінець-кінцем, терпіння членів Ради прорвало.

Першим виступив представник від адвокатів Рівненської області, який наполягав припинити дискусії, які не стосуються порушеного адвокатами питання, і прийняти рішення про проведення позачергового з’їзду адвокатів України у зв’язку з ситуацією, яка склалася в адвокатурі України. За ним почали виступати представники Одеської, Дніпропетровської, Чернігівської, Волинської, Херсонської та інших областей, які однозначно підтримали проведення позачергового з’їзду адвокатів України, який і має визначити довіру керівництву НААУ та висловити своє бачення стосовно нового закону про адвокатуру.

Ізовітова була змушена поставити це питання на голосування.

Рада адвокатів одноголосно!!! прийняла рішення про проведення позачергового з’їзду адвокатів України 26 квітня 2014 року у м. Києві та про розгляд організаційних питань проведення з’їзду на позачерговому засіданні Ради адвокатів України.

Присутні адвокати сприйняли це рішення оплесками, вигуками «Слава Україні!» та бурним обговоренням початку кінця деспотії команди Ізовітової в органах адвокатського самоврядування.

 

З повагою,
Голова Адвокатського об’єднання
«Чернігівська обласна колегія адвокатів»,
Почесний професор Віденського
Міжнародного університету
Г.М.Авраменко