Головна НОВИНИ Адвокатам області та іншим відвідувачам сайту про останні події в адвокатурі України 27 лютого 2014 року

Адвокатам області та іншим відвідувачам сайту про останні події в адвокатурі України 27лютого 2014 року

Адвокатське об’єднання доводить до відома юридичної громадськості та всіх відвідувачів сайту, що з метою здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, та інших інтересів його членів (учасників) при здійсненні ними професійної адвокатської діяльності, членами Адвокатського об’єднання була створена Громадська організація «Чернігівське обласне об’єднання адвокатів», до якої увійшли майже всі члени Адвокатського об’єднання «Чернігівська обласна колегія адвокатів».

27 лютого 2014 року  ГО «Чернігівське обласне об’єднання адвокатів» провела перші організаційні збори, на яких таємним голосуванням головою ГО обраний адвокат Авраменко Геннадій Миколайович, почесний професор Віденського міжнародного університету.

Таємним голосуванням була також обрана президія ГО у складі: Авраменко Н.Л., Атрощенко Н.А., Гавриленко Н.І., Войстрикова К.М., Дрозд В.І., Куліш В.Г., Полубень С.В.

Збори громадської організації обговорили ситуацію, яка склалася в адвокатурі України та області, підтримали звернення груп адвокатів до Ради адвокатів України про негайне скликання 28 лютого засідання Ради, на якому розглянути питання про недовіру керівництву НААУ Ізовітовій Л.П., Гвоздію В.А., голові ВКДКА Загарії В.М. (25.02.2014 року останній вже написав заяву про складення повноважень) та про необхідність проведення позачергового з’їзду адвокатів України.

Збори також одноголосно прийняли рішення про скликання позачергової конференції адвокатів області з порядком денним:

1. Скасування всіх рішень, прийнятих на конференції адвокатів області 18.09.2013 року, прийняття яких було організовано пропрезидентським керівництвом НААУ з ігноруванням думки більшості адвокатів області;

2. Висловлення недовіри складу Ради та КДКА Чернігівської області, обрання яких на конференції адвокатів області 18.09.2013 року було організовано пропрезидентським керівництвом НААУ з ігноруванням думки більшості адвокатів області, та їх переобрання;

3. Зарахування внесків адвокатів на утримання органів адвокатського самоврядування, сплачених двічі в 2013 році, як внесків за 2014 рік та припинення сплати внесків, які вимагає діюча на сьогодні Рада адвокатів Чернігівської області на 2014 рік до розгляду цього питання позачерговим з’їздом адвокатів України;

4. Обрання делегатів на позачерговий з’їзд адвокатів України, які мають висловити недовіру керівництву НААУ Ізовітовій Л.П., Гвоздію В.А., голові ВКДКА Загарії В.М.

5. Затвердження кошторисів Ради та КДКА на 2014 рік.

Для проведення зборів зібрано вже підписів більше 10 % адвокатів, які мають робочі місця в Чернігівській області. Збір підписів триває. Підписи можна надсилати на електронну адресу e-mail: advokat_chernigov@mail.ru, з послідуючим письмовим підтвердженням на адресу: АО «ЧОКА» чи ГО «ЧООА», вул. Горького, 1, м. Чернігів, 14000.

В цей же день відбулися загальні збори членів Адвокатського об’єднання «Чернігівська обласна колегія адвокатів», які одноголосно прийняли рішення про передачу майна та всіх активів Громадській організації «Чернігівське обласне об’єднання адвокатів».

Як нам стало відомо, сьогодні, 27 лютого, група адвокатів Харківської області також висловила недовіру членам органів адвокатського самоврядування Харківської області та вимагає негайного призначення конференції адвокатів регіону (текст звернення додається).

 

Прес-служба ГО «ЧООА»

 

 

 

Раді адвокатів Харківської області
Звернення адвокатів
Задніпровський О.П., Кусакіна Н.О., Щербаков Я.М.,Поліканов А.М., Данилевич В.В.,Гончаренко О.В., Лойков В.І.,Грецьких О.Є., Марьяновський О.А., Голянд Ю.І., Горшколепов  Д.В., Швець С.В., Олевський В.Й., Курило М.М., Гармаш О.М., Скиданов К.В., Котова М.В., Білюченко М.М., Ніконов М.М., Олевський Д.В., Воробйов  О.О., Єпіфанов Я.В., Кошма О.Г., Потапов О.В.
 
Про недовіру членам органів адвокатського самоврядування Харківської області та негайне призначення конференції адвокатів регіону

Обрання голів та членів Ради адвокатів і кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури регіону, голови та членів ревізійної комісії, представників до складу Ради адвокатів України і ВКДКА на установчій конференції 15.10.2012р. було здійснено з значними порушеннями положень Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», а саме:

на установчу конференцію не допущена значна кількість адвокатів, бажаючих прийняти в ній участь (близько 300 осіб);

обрання до органів самоврядування проводилось без обговорення кандидатур та наявності у них необхідного стажу адвокатської діяльності не менше 5 років (ст. ст. 48 ч.2, 50 ч.2, 51 ч.2 Закону);

Наслідком цих порушень стало обрання до вказаних вище органів осіб, які не мали достатнього стажу адвокатської діяльності або взагалі не здійснюючих її, підприємців. Ці обставини підтверджуються відомими Раді адвокатів документами. Про те,  будь-яких організаційних висновків протягом року з цього питання вона не зробила.

Факти порушення демократичних засад формування органів адвокатського самоврядування та грубого втручання в цей процес державних та судових органів в  Україні в цілому та окремо в Харківській області встановлені в доповіді Міжнародної комісії юристів і Європейської ради адвокатів (додається).

Як показав час, метою сформованих в такий спосіб органів адвокатського самоврядування є не розвиток адвокатури і підняття її авторитету, а впровадження диктаторських методів правління, помсти, покарання адвокатів за власну думку та висловлювання щодо розвитку адвокатури, критичні зауваження на адресу керівних органів адвокатури. Нехтування принципами законності і демократичності  з боку Ради адвокатів регіону стало притаманним не тільки відносно адвокатів, а й всього суспільства.

Так, Харківська обласна КДКА прийняла рішення про анулювання свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю адвокату із Закарпаття Герасько Л.Ю. за ії незалежну позицію стосовно розвитку адвокатури України та критику на адресу деяких керівних осіб адвокатури України.

Рада адвокатів Харківської області оприлюднила в мережі Інтернет заяву про схвалення та підтримку  антидемократичних законів від 16  січня 2014 р., які суттєво звужували права громадян і були засуджені більшістю демократичних урядів та демократичних сил всього світу, що змусило  Верховну Раду України через кілька діб визнати їх недемократичність та  скасувати.

Окремі члени Ради адвокатів, використовуючи своє положення, пред’являють позови до адвокатів, щоб змусити їх змінити свою думку, відмовитись від поглядів.

Рада адвокатів не реагує на пропозиції  про звернення до РАУ з клопотанням про зменшення розміру щорічних внесків, непомірної плати за стажування.

Цими діями органи адвокатського самоврядування дизкредитують себе.

Виходячи з викладеного вимагаємо:

1. Негайно, у самий найкоротший строк, розглянути наше звернення  на засіданні  ради адвокатів Харківської області, та скликати  конференцію адвокатів Харківської області з порядком денним:

висловлення недовіри членам всіх органів адвокатського самоврядування Харківської області та  їх відкликання;g

роведення на демократичних засадах виборів органів адвокатського самоврядування Харківської області;

направлення  до Ради адвокатів України клопотання про зменшення щорічних членських внесків в два рази та скасування плати за стажування.

2. В разі зволікання та ухилення від скликання конференції адвокатська спільнота буде діяти у спосіб, передбачений  ч. 2 ст. 47 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

3. Про прийняте Радою адвокатів Харківської області рішення письмово повідомити окремо кожного з адвокатів, який підписав це звернення, направивши рішення за адресою, вказаною в Реєстрі адвокатів України.

 

27.02.2014 р.