Головна НОВИНИ Наказ Міністерства юстиції України № 409/5 від 15.03.2012 "Про проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги"

 

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
НАКАЗ
15.03.2012 м. Київ № 409/5

 

«Про проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної
вторинної правової допомоги»
 

На виконання пункту 8 частини першої статті 28 Закону України "Про безоплатну правову допомогу» відповідно до підпункту 306 пункту 4 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого Указом Президента України від 6 квітня 2011 року № 395 (із змінами, внесеними Указом від 11.01.2012 № 11) з метою відбору претендентів для включення їх до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом, та Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі на підставі договору, 

НАКАЗУЮ: 

Провести конкурс з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі (далі – Конкурс).

Взяти до відома, що Конкурс проводиться відповідними комісіями, утвореними головними управліннями юстиції в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі (далі – головні управління юстиції) відповідно до порядку і умов проведення конкурсу та вимог до професійного рівня адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року № 1362. 

Прес-службі Міністерства (Ільченко Л.Ш.), Центру правової реформи і законопроектних робіт (Вишневському А.В.), головним управлінням юстиції, районним, районним у містах, міським (міст обласного значення), міськрайонним, міжрайонним управлінням юстиції (далі – управління юстиції) забезпечити оприлюднення оголошення про проведення конкурсу 23 березня 2012 року на офіційному веб-сайті Мін’юсту, веб-сайтах Центру правової реформи і законопроектних робіт, відповідних головних управлінь та управлінь юстиції.

Головним управлінням, управлінням юстиції забезпечити одночасно з оприлюдненням оголошення про проведення конкурсу розміщення його у місцевих засобах масової інформації та прийняття від претендентів заяв про участь у конкурсі до 23 квітня 2012 року.

Головним управлінням юстиції забезпечити завершення конкурсу відповідно до затвердженого графіку його проведення та сформувати локальні реєстри Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом, та Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі на підставі договору, до 1 червня 2012 року.

Першому заступнику Міністра юстиції І.І. Ємельяновій невідкладно затвердити графік проведення конкурсу та забезпечити доведення його до відома головних управлінь юстиції.

Департаменту взаємодії з органами влади (Зеркаль О.В.) невідкладно довести цей наказ до відома головних управлінь юстиції. Начальникам головних управлінь юстиції невідкладно довести цей наказ до відома управлінь юстиції.

            Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

            Міністр                                                                                                                                                  Олександр Лавриненко